TAP – The Art Project

Utlysning av residency-opphold

Nablusforeningen i Stavanger og kunstakademiet ved An-Najah International University tilbyr et residency-opphold for profesjonelle kunstnere i Nablus på Vestbredden. Tilbudet består av et to måneders opphold høsten 2014, i en leilighet sentralt i Nablus.

Reise tur/retur Stavanger-Nablus blir betalt av Nablusforeningen. I tillegg vil kunstneren motta 1000 euro per måned i prosjektstøtte. Søker må ha tilhørighet til Stavanger-regionen.

Leiligheten har tilgang på internett og en størrelse som gjør det mulig å arbeide der. Det vil også være mulig å arbeide ved ulike verksted på akademiet og låne utstyr der. Eventuelle forbruksmateriell må kunstneren selv bringe med eller kjøpe på stedet. Samarbeidet med An-Najah er knyttet til en forventning om at gjestekunstneren bidrar med forelesning, workshops el. lignende for studentene på akademiet. Det stilles ikke krav om at kunstner stiller ut egne arbeid i Nablus.

Residency-oppholdet er del av et gjensidig utvekslingsprogram av kunstnere fra Nablus- og Stavanger-regionen. Kunstnerne forplikter seg til – i samarbeid med Nablusforeningen – å være vert for gjestekunstnere fra Nablus, når de kommer til Stavanger. Bolig for gjestekunstnere i Stavanger er Frida Hansens hus. Kunstnere som har gjestet Stavanger vil på tilsvarende måte bidra som verter i Nablus.

 

Digital søknad bør inneholde CV, en kortfattet beskrivelse av hva du ønsker med oppholdet, eksempler på tidligere arbeider (utvalg), og litt info om deg selv som kunstner og din kunstneriske praksis.

Søknadsfrist: 1. juni 2014.

Søknad sendes til karinsund@yahoo.no

 

Flere opplysninger fås ved henvendelse til:

Karin Sunderø

Kurator for TAP

karinsund@yahoo.no

Tlf. 970 67 027